Recenze: Vlasec Colmic Former

0
476 zobrazení
vlasec colmic former

Poslední dobou se množí dotazy na výběr vhodného feederového vlasce. Už dříve jsem psal článek, podle čeho vybírat vlasec na feeder. Dnes se s vámi podělím o krátkou recenzi konkrétního vlasce – Colmic Former.

Tento vlasec vínově červené barvy jsem používal jako kmen na feeder v průměrech 0,18, 0,20 a 0,22 mm. Je to univerzální vlasec, který se vyrábí v průměrech 0,12-0,40. Prodává se ve standardním návinu 150 m a cena jednoho balení se pohybuje okolo 140 Kč.

Co na něm oceňuji

Vlasec je na dotek velmi jemný, přesto je poměrně odolný. Nejvíce si na tomto vlasci cením jeho pevnost a rychlou potápivost. Výhoda také je, že to s ním dobře lítá. Co se týká životnosti a odolnosti proti oděru, je to takový střed. Něco vydrží, ale nejpozději po sezonně intenzivního používání je lepší ho vyměnit.

vlasec colmic former
Colmic Former – kvalitní levný vlasec na feeder

Jaké jsou slabiny vlasce Former

Jako hlavní nevýhodu vnímám již zmíněnou horší odolnost proti oděru. Jednoduše to není vlasec do žádných extrémních podmínek. Na čistých revírech s minimem vázek s ním nebudete mít problém. Díky své jemnosti má také trochu horší paměť.

Technické parametry

Barva:vínově červená
Návin 150 m
Vyrábí se v průměrech[mm] 0,12, 0,14, 0,16, 018, 0,20,
0,22, 0,25, 0,30, 0,35, 0,40
Nosnost v průměru 0,22 mm: 6,55 kg *
 Nosnost v průměru 0,20 mm: 5,5 kg *
 Nosnost v průměru 0,18 mm:4,4 kg *

* údaj udávaný výrobcem

Závěr

Ve své cenové třídě je to velmi slušný vlasec. Vyzkoušel jsem hodně různých druhů vlasců a tento patří k mým oblíbeným. Můžu se na něj spolehnout. Pokud není poškozený, je neuvěřitelně pevný.

Vlasec Colmic Former

Vlasec Colmic Former
7.2

Pevnost v uzlu

8.0 /10

Průtažnost

7.0 /10

Potápivost

8.0 /10

Paměť

6.0 /10

Výhody

  • kvalitní odolný vlasec
  • rychle se potápí
  • nízká cena
  • pod vodou nenápadná barva

Nevýhody

  • má paměť
  • do běžných podmínek
  • nižší odolnost proti oděru
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím nehodnoceno)
Loading...

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here