Levné krmení na feeder

Vnadící směs na feeder nemusí být nutně drahá záležitost. Dobře zachytat si můžete i na vcelku levnou vnadící směs vyrobenou doma. Základem levných domácích směsí bývají různé obilné šroty, strouhanka a další levné přísady. Většina přísad se dá koupit v hospodářských potřebách (kukuřičný šrot, ječný šrot) nebo jsou běžně dostupné doma (strouhanka, rýže, ovesné vločky).

Každý rybář má svůj osvědčený recept na výrobu krmení. Posbíral jsem pár receptů, které fungují mě, mým známým nebo jsem je našel na internetu, vyzkoušel je a osvědčily se mi.

Když uvádím v receptech díly myslím tím objemové díly, ne váhové. Nejjednodušší je pro míchání správných poměrů použít přiměřeně velký hrnek. Postup míchání všech směsí je vždy ideálně takový, že nejprve pečlivě promícháme nasucho všechny sypké ingredience, poté přidáme mokré části opět promícháme a nakonec dovlhčíme podle potřeby do optimální konzistence.

Vnadící směs 1

3 díly ječného šrotu
2 díly kukuřičného šrotu
1 díl strouhanky
1 díl spařené řepky

Hodí se především na stojaté vody na lov cejnů, kaprů, karasů, amurů. Pro tekoucí vody přidejte 1-3 díly hlíny.

Vnadící směs 2

3 díly ovesné vločky máčené
2 díly vařená rýže
1 díl spařená řepka

Hodí se především na stojaté vody na lov cejnů, kaprů, karasů, plotic, amurů i dalších kaprovitých ryb.

Vnadící směs 3

3 díly ječný šrot
2 díly kukuřičný šrot
1 díl spařená řepka
4 krajíce namočeného suchého chleba
Trochu lepivější směs díky použitému chlebu. Hodí se i na method feeder. Směs je použitelná na většinu kaprovitých ryb.

Všechny uvedené směsi se dají libovolně ochutit a obarvit. Můžete použít práškový nebo tekutý posilovač, nebo nějakou levnější variantu, jako je melasa nebo sůl.

Další recepty na krmení budu postupně přidávat.

Sdílejte článek

1 Hvězdička2 Hvězdičky3 Hvězdičky4 Hvězdičky5 Hvězdiček (1 hlasů, průměr: 3,00 z maxima 5)
Loading...
1 648 zobrazení

Pavel Drábek

Rybařím od dětství. Od roku 2003 se věnuji rybolovu na feeder.

1 komentář: „Levné krmení na feeder

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

shares