Recenze: Kořeněné krmení GoToFish do chladné vody

Blíží se podzim a tím i ochlazování vody, proto bylo na místě začít přemýšlet o nějakém krmení, které by fungovalo ve studené vodě, jak už pro podzimní, tak i pro jarní chytání. Začátkem září jsme se tedy s Tomášem domluvili, že zkusí něco na tohle období připravit.

Trval jsem na některých věcech a přísadách co má takové krmení obsahovat a o vše ostatní se už postaral Tomáš. Jsem moc rád, že vše dopadlo, jak jsme si řekli a krmení bylo v testování velice úspěšné. Musím říct, že to zase výborně namíchal.

Do krmení do chladnější vody jsme zkusili přidat směs koření, sladkého i pálivého a vůni po perníku. Krmení bylo obohaceno konopím, řepkou, která se vznášela do sloupce a výběrem mouček a šrotů. V doplnění směsi jsem měl volnou ruku a vždy jsem si krmení dotvořil k obrazu svému.

Velice mě překvapilo to, že ke každému krmení jsem měl i malý sáček s posilovačem, takže jsem si mohl udělat tak silné krmení, jak jsem chtěl a reagovat tak na aktivitu ryb. Další doplněk téhle červené řady byla měkčená naklíčená pšenice.

Testování krmení probíhalo začátkem září a začátkem října. Pokaždé bylo venku podzimní počasí, kdy slunce zapadalo za mraky a teplo se střídalo se zimou. Občas i pěkně foukal proměnlivý vítr. Teplota vzduchu se pohybovala kolem 15-18°C, podobně měla i voda. Na ryby jsem se vždy dostal na 4-5 hodin většinou přes poledne. Navštěvoval jsem místa blíž přítoku s hloubkou do 3 metry. Místa, kde na dně nejsou překážky, ani členité dno.

Krmení jsem chystal vždy jako první věc u vody. Navlhčil jsem ho a nechal odstát. Vždy ho navlhčím o trochu víc a pak ho doplním různými komponenty. Tohle krmení jsem doplňoval chilli kukuřičkou Bonduelle, pstruhovými peletkami o velikosti 4mm a anglickou vločkou žluté a červené barvy.

Hrubší částice měly za úkol zůstat na dně a ryby na místě zdržet, malé částice se měly vznášet nad krmným místem nebo prostupovat do sloupce a tím ryby stahovat ke krmnému místu. Někdy jsem používal i bílé pečivo postrouhané na sítě.

Čtěte také:  Recenze: Method Feederové krmítko Korum Dura Method

Když se mi zdálo, že se na záběr čeká dlouho, krmení jsem posílil posilovačem k tomu určeným. Krmení netvořilo žádné hrudky a proto jsem ho prosíval přes síto, pouze pokud jsem k tomu měl důvod.

krmení gotofish s anglickou vločkou kořeněné krmení gotofissh

Jedním prutem jsem chytal klasicky na položenou bez zakrmení. Na vlasu pod háčkem jsem zkoušel pelety o velikosti 10mm, které jsem různým způsobem lehce nadlehčoval nade dno. Druhým feedrovým prutem jsem si místo připravil 5ti náhozy, tak jako vždycky. Na háček jsem dával plovoucí extrudu a tři červíky.

První záběr přišel na položenou bez zakrmování asi po 5min. Feeder ještě nebyl ani ve vodě. Postupem času však feeder ukázal svoje kvality a chytal jsem převážně na něj. Občas však přišel záběr i na klasický prut. Velká přednost feedru je to, že vidíte na špičce téměř vše. Samozřejmě pokud zrovna dáváte pozor a koukáte na špičku.

namíchané krmení gotofish  namíchané krmení gotofish

Pokaždé co jsem chytal na tuhle tmavě červenou až hnědou směs, tak jsem si zachytal velice dobře na podzimní podmínky a změny počasí. Krmení šlape v chladné vodě prostě parádně a chutná jak kaprům, amurům, tak i bílé rybě. Pokud byla náhodou nějaká hluchá pasáž, kdy ryby ujely nebo nechtěly brát, posílil jsem krmení posilovačem.

krmení gotofish s posilovačem krmení gotofish s posilovačem

Záběr většinou na sebe nenechal dlouho čekat. S krmením jsem velmi spokojený. Možnost posílit si krmení jeho vlastní příchutí je velká výhoda na trhu s krmením je to ojedinělé.

kap ulovený s krmením gotofish

Těším se na další testování tohoto krmení až se voda opravdu ochladí někam k 10°C, pak se teprve uvidí, jak krmení šlape v opravdu chladné vodě.

Za NaFeeder a GoToFish Bauwič

Sdílejte článek

1 Hvězdička2 Hvězdičky3 Hvězdičky4 Hvězdičky5 Hvězdiček (Zatím nikdo nehodnotil)
Loading...
201 zobrazení

Jiří Bauer

Jsem dlouholetý rybář. S feederem jsem začal před nedávnem a rybařina mě díky němu začala víc bavit.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

shares